Mag ik een gedeelte van mijn salaris houden naast mijn bijstandsuitkering?

Home > simfaq > Mag ik een gedeelte van mijn salaris houden naast mijn bijstandsuitkering?

Mag ik een gedeelte van mijn salaris houden naast mijn bijstandsuitkering?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Mag ik een gedeelte van mijn salaris houden naast mijn bijstandsuitkering?

Meestal trekt de sociale dienst alles wat u verdient af van uw uitkering. Maar als u in de bijstand zit en een (deeltijd)baan vindt, kan de sociale dienst besluiten dat u tijdelijk een deel van uw inkomen naast uw uitkering mag houden. De sociale dienst mag maximaal 6 aaneengesloten maanden tot 25% van uw inkomen vrijlaten. Een voorwaarde is dat het werk dat u doet de kans vergroot dat u een baan vindt waarmee u genoeg verdient om uit de bijstand te komen.