Mag ik hulp krijgen bij het stemmen als ik een lichamelijke beperking heb?

Home > simfaq > Mag ik hulp krijgen bij het stemmen als ik een lichamelijke beperking heb?

Mag ik hulp krijgen bij het stemmen als ik een lichamelijke beperking heb?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Mag ik hulp krijgen bij het stemmen als ik een lichamelijke beperking heb?

Ja, als u door een lichamelijke beperking hulp nodig hebt bij het stemmen, kan een lid van het stembureau u helpen. U kunt ook zelf iemand meebrengen om u te helpen. De hulp kan inhouden dat degene die u helpt het stembiljet volgens uw instructie invult.

Wilt u iemand machtigen om voor u te stemmen, maar kunt u door uw lichamelijke beperking niet zelf hiervoor tekenen? Dan kan een gemeente-ambtenaar bij u aan huis een proces-verbaal opmaken. Hierin legt u vast dat u volmacht verleent aan een door u aangewezen persoon om namens u te stemmen.