Mag ik met een bijstandsuitkering vrijwilligerswerk doen?

Home > simfaq > Mag ik met een bijstandsuitkering vrijwilligerswerk doen?

Mag ik met een bijstandsuitkering vrijwilligerswerk doen?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Mag ik met een bijstandsuitkering vrijwilligerswerk doen?

U mag alleen vrijwilligerswerk doen als dat uw kansen op een betaalde baan niet kleiner maakt. U moet van tevoren melden bij de gemeente dat u vrijwilligerswerk wil gaan doen.

Betaling en vergoeding

U mag niet betaald worden voor vrijwilligerswerk. Een bescheiden onkostenvergoeding mag wel. Denk bijvoorbeeld aan een vergoeding voor reiskosten. De sociale dienst bepaalt hoeveel u van uw onkostenvergoeding mag houden.