Mag ik met mijn metaaldetector zoeken in een archeologisch waardevol gebied?

Home > simfaq > Mag ik met mijn metaaldetector zoeken in een archeologisch waardevol gebied?

Mag ik met mijn metaaldetector zoeken in een archeologisch waardevol gebied?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Cultuur / Mag ik met mijn metaaldetector zoeken in een archeologisch waardevol gebied?

In principe is het verboden om naar oudheden te zoeken, ook met een metaaldetector. In archeologisch waardevolle gebieden, archeologische monumenten en tijdens archeologische opgravingen is het verboden. Op andere plaatsen wordt het zoeken met een metaaldetector gedoogd als u niet dieper zoekt dan de bouwvoor (bovenste 30 cm).

Vindt u zaken die van belang kunnen zijn? Dan moet u dit melden het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.