Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb?

Home > simfaq > Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb?

Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb?

FAQ / Mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkering heb?

Ja, u mag vrijwilligerswerk doen als u een uitkering hebt. Neem dan wel eerst contact op met de instantie waarvan u uw uitkering krijgt.

Als u een onkostenvergoeding krijgt voor het vrijwilligerswerk, kan dit verrekend worden met uw uitkering. Daarbij geldt:

• het vrijwilligerswerk mag niet in de weg staan van het vinden van betaald werk
  • het vrijwilligerswerk mag uw kansen op betaald werk niet verkleinen
  • u mag geen werk doen waar iemand zonder uitkering voor betaald zou worden

Stimuleringspremie

Vrijwilligerswerk kan u helpen om uit de bijstand te komen. Als dit bij u het geval is, kan de gemeente u een premie geven om u te stimuleren vrijwilligerswerk te doen. Deze stimuleringspremie wordt niet van uw uitkering afgetrokken. Voor meer informatie neemt u contact op met de gemeente.