Mijn kind is geestelijk gehandicapt en kan niet zelfstandig zijn financiële en persoonlijke zaken regelen. Wat kan ik doen?

Home > simfaq > Mijn kind is geestelijk gehandicapt en kan niet zelfstandig zijn financiële en persoonlijke zaken regelen. Wat kan ik doen?

Mijn kind is geestelijk gehandicapt en kan niet zelfstandig zijn financiële en persoonlijke zaken regelen. Wat kan ik doen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Curatele, bewind en mentorschap / Mijn kind is geestelijk gehandicapt en kan niet zelfstandig zijn financiële en persoonlijke zaken regelen. Wat kan ik doen?

Antwoord:

Als uw kind volwassen is, kunt u een verzoek bij de rechtbank indienen om uw kind onder curatele te laten stellen. Onder curatele betekent dat uw kind toestemming nodig heeft van een andere persoon om zakelijke beslissingen te nemen, zoals een huurcontract ondertekenen. De persoon die deze toestemming kan geven, heet een curator. De rechtbank beslist wie de curator van uw kind wordt.

Is uw kind onder curatele gesteld en neemt hij of zij toch zonder toestemming van de curator een zakelijke beslissing? Dan kan dit worden teruggedraaid, ook als de andere partij niet weet dat uw kind onder curatele is gesteld.

Als uw kind minderjarig is, heeft u als ouder altijd de mogelijkheid om de transactie terug te draaien.

Stuur door aan een vriend
Stuur door

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig