Home > simfaq > Mijn moeder met beperkingen komt bij mij in huis wonen. Kan ik een vergoeding krijgen voor de aanpassing van mijn huis?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Mijn moeder met beperkingen komt bij mij in huis wonen. Kan ik een vergoeding krijgen voor de aanpassing van mijn huis?

• Hiervoor kunt u een aanvraag doen bij de gemeente, bij de afdeling die de Wet maatschappelijke ontwikkeling (Wmo) uitvoert.
  • De gemeente besluit of u in aanmerking komt voor de aanpassingen in uw huis.

Let op

Het is belangrijk dat u eerst een positieve beslissing heeft gekregen voordat u begint met de aanpassing van uw huis. Het is niet mogelijk om met terugwerkende kracht een vergoeding te krijgen voor reeds aangebrachte aanpassingen.