Home > simfaq > Moet een kinderopvangcentrum geregistreerd zijn als ik toeslag wil voor de opvang van mijn kinderen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Kinderopvang / Moet een kinderopvangcentrum geregistreerd zijn als ik toeslag wil voor de opvang van mijn kinderen?

Ja. Volgens de Wet Kinderopvang moeten alle kinderopvangcentra (dagopvang, buitenschoolse opvang (BSO), gastouderbureaus en gastouders) geregistreerd zijn in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK).

Daarnaast gelden er verschillende kwaliteitseisen waaraan kinderopvang en peuterspeelzalen zich moeten houden.