Moet er aangifte van overlijden worden gedaan?

Home > simfaq > Moet er aangifte van overlijden worden gedaan?

Moet er aangifte van overlijden worden gedaan?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Overlijden en erfenis / Moet er aangifte van overlijden worden gedaan?

Ja, bij de gemeente moet aangifte van overlijden worden gedaan. Dit wordt meestal gedaan door de begrafenisondernemer. Als nabestaande kunt u dit ook zelf doen. U doet de aangifte in de gemeente waar de persoon is overleden. Neem bij het aangifte doen het volgende mee:

• geldig identiteitsbewijs
  • verklaring van overlijden
  • de enveloppe met verklaring over oorzaak van overlijden (B-verklaring voor het Centraal Bureau voor de Statistiek)
  • trouwboekje (niet verplicht)

Er is geen termijn waarbinnen de aangifte van overlijden moet worden gedaan. Wél moet de begrafenis of crematie uiterlijk op de 6e werkdag na het overlijden plaatsvinden.