Home > simfaq > Moet ik als alleenstaande moeder met 2 kinderen werken op grond van de Wet werk en bijstand?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Bijstandsuitkeringen / Moet ik als alleenstaande moeder met 2 kinderen werken op grond van de Wet werk en bijstand?

Meestal wel. Heeft u bijstand? Dan moet u solliciteren. Ook moet u al het werk accepteren dat algemeen aanvaard is.

Zijn uw kinderen jonger dan 5 jaar? Dan kan u aan de gemeente vragen of u tijdelijk vrijgesteld kunt worden van de sollicitatieplicht en de arbeidsplicht. Deze vrijstelling duurt maximaal 5 jaar. U hebt ondertussen wel een scholingsplicht. U kunt het beste bij de gemeente informeren naar de mogelijkheden.