Moet ik een identiteitsbewijs meenemen als ik ga stemmen?

Home > simfaq > Moet ik een identiteitsbewijs meenemen als ik ga stemmen?

Moet ik een identiteitsbewijs meenemen als ik ga stemmen?

FAQ / Overheid en democratie / Verkiezingen en politieke partijen / Moet ik een identiteitsbewijs meenemen als ik ga stemmen?

Ja, u moet zich identificeren als u gaat stemmen. Dan kan met de volgende documenten:

• Nederlands paspoort
  • Nederlandse identiteitskaart
  • Nederlands rijbewijs
  • Paspoort, rijbewijs of identiteitskaart uitgegeven door een land uit de Europese Unie of Liechtenstein, IJsland of Noorwegen
  • Nederlands verblijfsdocument
  • Nederlands document voor geprivilegieerden (voor diplomaten en consulaire medewerkers)

Hebt u geen identiteitsdocument omdat u deze bent verloren? Neem dan de volgende 2 documenten mee:

• een kopie van het proces-verbaal dat de politie van de vermissing heeft opgemaakt
  • een document op naam dat voorzien is van uw foto (zoals een NS-abonnement of een bibliotheekpas).