Moet ik een paspoort of een identiteitskaart voor mijn kind aanvragen?

Home > simfaq > Moet ik een paspoort of een identiteitskaart voor mijn kind aanvragen?

Moet ik een paspoort of een identiteitskaart voor mijn kind aanvragen?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Moet ik een paspoort of een identiteitskaart voor mijn kind aanvragen?

Kinderen vanaf 14 jaar moeten een eigen paspoort of identiteitskaart hebben vanwege de identificatieplicht. Vraag dan bij de gemeente een paspoort of identiteitskaart voor uw kind aan.

Kinderen die naar het buitenland reizen hebben altijd een eigen paspoort of identiteitskaart nodig. Ook als uw kind jonger is dan 14 jaar. Is uw kind ouder dan 12 jaar? Dan kan het zelf een identiteitskaart aanvragen.

Verschil tussen paspoort en identiteitskaart

Met een eigen paspoort kan uw kind naar elk land reizen. Met een eigen identiteitskaart kan uw kind naar een bepaald aantal landen reizen. Op de website van de Rijksoverheid staat een overzicht van deze landen.