Moet ik mijn kind uitschrijven bij de basisschool?

Home > simfaq > Moet ik mijn kind uitschrijven bij de basisschool?

Moet ik mijn kind uitschrijven bij de basisschool?

FAQ / Onderwijs / Basisonderwijs / Moet ik mijn kind uitschrijven bij de basisschool?

Ja, wanneer uw kind het basisonderwijs heeft afgerond of naar een andere basisschool gaat, moet u uw kind uitschrijven op school. U ontvangt dan een bewijs van uitschrijving. De directeur van de school informeert de gemeente binnen 7 dagen over de uitschrijving van uw kind.

Inschrijven bij nieuwe school

Het bewijs van uitschrijving heeft u nodig om uw kind in te schrijven bij een nieuwe basisschool of school voor voortgezet onderwijs. Dit bewijs mag niet ouder zijn dan 6 maanden. U kunt als ouder ook een schriftelijke verklaring geven dat uw kind de afgelopen 6 maanden niet op een andere school was ingeschreven. De directeur van de nieuwe school informeert de oude school binnen een week over de inschrijving van uw kind.