Home > simfaq > Moet ik voor het aanvragen van een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart zelf naar de gemeente toekomen?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Moet ik voor het aanvragen van een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart zelf naar de gemeente toekomen?

Ja. Als u een nieuw paspoort of Nederlandse identiteitskaart (NIK) wilt aanvragen, moet u zelf naar de gemeente gaan. Ook uw kind(eren) waarvoor u een paspoort of een identiteitskaart aanvraagt moeten persoonlijk meekomen naar de gemeente.