Home > simfaq > Moet je per se iets bijzonders naast je eigenlijke werk hebben gedaan om voor een lintje in aanmerking te komen?

FAQ / Overheid en democratie / Koninklijk Huis / Moet je per se iets bijzonders naast je eigenlijke werk hebben gedaan om voor een lintje in aanmerking te komen?

Nee, ook iemand die in zijn werk bijzondere prestaties levert kan worden onderscheiden in een van de orden. Bijvoorbeeld door uitzonderlijke persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten.

Verder moeten de prestaties niet alleen van belang zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waarvoor de kandidaat werkt. Voor de samenleving moet er ook een breed belang zijn.