Moet mijn partner meewerken als ik een WSNP-verzoek voor schuldsanering doe?

Home > simfaq > Moet mijn partner meewerken als ik een WSNP-verzoek voor schuldsanering doe?

Moet mijn partner meewerken als ik een WSNP-verzoek voor schuldsanering doe?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Curatele, bewind en mentorschap / Moet mijn partner meewerken als ik een WSNP-verzoek voor schuldsanering doe?

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft, dan moet uw partner meewerken wanneer u een WSNP-verzoek ((Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen) wilt indienen bij de rechtbank.

Bent u niet 'in gemeenschap van goederen' aan elkaar verbonden en heeft u dit vastgelegd in huwelijkse voorwaarden? Dan is de medewerking van uw partner niet nodig, omdat er financieel geen verbintenis tussen u en uw partner is.

Bent u in scheiding en is uw huwelijk of geregistreerd partnerschap nog niet officieel ontbonden? Dan is in principe ook de medewerking van de partner nodig.

Meer informatie over de WSNP vindt u bij Bureau WSNP van de Raad voor Rechtsbijstand.