Op welke feestdagen is mijn kind vrij van school?

Home > simfaq > Op welke feestdagen is mijn kind vrij van school?

Op welke feestdagen is mijn kind vrij van school?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Feestdagen / Op welke feestdagen is mijn kind vrij van school?

Er zijn verschillende nationale feestdagen waarop uw kind vrij is van school. Zoals met kerst en met Pasen. Daarnaast zijn er ook feestdagen waarbij de school zelf kan bepalen of uw kind vrij is of niet.

Nationale feestdagen

Op de volgende nationale feestdagen zijn scholen gesloten:

• Beide Kerstdagen;
  • Nieuwjaarsdag;
  • Tweede paasdag;
  • Hemelvaartsdag;
  • Tweede pinksterdag;
  • Koningsdag;
  • Bevrijdingsdag.

Vraag altijd bij de school van uw kind op welke dagen de leerlingen vrij zijn.  De school moet in de schoolgids vermelden wanneer de school dicht is.

Leerlingen vrij op religieuze feestdag

Scholen kunnen zelf bepalen of zij hun leerlingen vrij geven op andere (religieuze) feestdagen. Zoals Goede Vrijdag, bid- en dankdag op reformatorische scholen of Suikerfeest op islamitische scholen. Vraag altijd bij de school van uw kind na op welke dagen hij of zij vrij is.

Vrijstelling als school niet dicht is

Wilt u thuis een religieuze feestdag vieren als de school niet dicht is? Dan kunt u voor uw kind vrijstelling aanvragen. Dit moet u ten minste 2 dagen van tevoren doen bij de directeur van de school.

Vrij met carnaval

Uw kind kan geen vrijstelling krijgen voor carnaval. Carnaval duurt van zondag tot dinsdagavond. Binnen deze periode zijn er voldoende mogelijkheden om na schooltijd carnaval te vieren. In de praktijk plannen veel scholen in het zuiden van Nederland een vakantie tijdens carnaval.