Waar kan ik mijn oude elektrische en elektronische apparaten inleveren?

Home > simfaq > Waar kan ik mijn oude elektrische en elektronische apparaten inleveren?

Waar kan ik mijn oude elektrische en elektronische apparaten inleveren?

FAQ / Waar kan ik mijn oude elektrische en elektronische apparaten inleveren?

U kunt oude elektrische en elektronische apparaten inleveren bij de winkel waar u een nieuw, soortgelijk apparaat koopt. Dit is de oud-voor-nieuw regeling. De winkel is verplicht elk soortgelijk apparaat in te nemen. Het maakt dus niet uit om welk merk het gaat, of hoe groot het product is. Het oude apparaat hoeft niet meer te werken.

Winkels mogen geen geld vragen voor deze service. Het gaat hier om alle apparaten die stroom of batterijen nodig hebben. De regel geldt alleen voor apparatuur van particulieren, niet van bedrijven.

Gratis oude apparaten inleveren zonder iets te kopen

• Bij ongeveer 100 grote winkels kunt u gratis kleine afgedankte apparaten inleveren, zonder dat u een nieuw apparaat koopt. Dit is de oud-voor-niets-regeling. Deze regel geldt alleen voor apparatuur van particulieren, niet voor bedrijven. De apparaten mogen niet langer, dikker en breder zijn dan 25 centimeter.
  • Oude apparaten kunt u ook inleveren bij de milieustraat of het afvalaanbiedstation van de gemeente.