Waarom krijg ik een aanmaning, terwijl ik betaal via automatische incasso?

Home > simfaq > Waarom krijg ik een aanmaning, terwijl ik betaal via automatische incasso?

Waarom krijg ik een aanmaning, terwijl ik betaal via automatische incasso?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Belastingen en heffingen / Waarom krijg ik een aanmaning, terwijl ik betaal via automatische incasso?

U krijgt de aanmaning, omdat u waarschijnlijk te weinig geld op uw rekening had staan en de gemeente het bedrag op dat moment niet kon afschrijven.

De gemeente stuurt u dan hierover een brief met het verzoek alsnog te betalen. Doet u dit niet, dan stuurt de gemeente u een aanmaning om alsnog het bedrag te betalen. U moet dan ook de aanmaningskosten en eventuele invorderingsrente betalen.