Waarom krijg ik mijn pgb-geld niet op mijn eigen rekening?

Home > simfaq > Waarom krijg ik mijn pgb-geld niet op mijn eigen rekening?

Waarom krijg ik mijn pgb-geld niet op mijn eigen rekening?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Waarom krijg ik mijn pgb-geld niet op mijn eigen rekening?

Uw pgb-geld is ondergebracht bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Dit heet het trekkingsrecht.

Pgb niet op eigen rekening

De SVB betaalt in uw opdracht uw zorgverleners uit. U krijgt het pgb dus niet op uw eigen rekening. De SVB betaalt alleen uit als u een goedgekeurd zorgcontract met uw zorgverlener heeft.

Van de SVB krijgt u automatisch elke maand een overzicht van uw bestedingen en het resterende budget.

Geen trekkingsrecht pgb uit Zorgverzekeringswet (Zvw)

Voor het pgb uit de Zorgverzekeringswet geldt het trekkingsrecht niet. U dient uw declaraties in bij uw zorgverzekeraar.