Waarom moet ik ook een Gezondheidsverklaring invullen?

Home > simfaq > Waarom moet ik ook een Gezondheidsverklaring invullen?

Waarom moet ik ook een Gezondheidsverklaring invullen?

FAQ / Verkeer, voertuigen en wegen / Rijbewijs / Waarom moet ik ook een Gezondheidsverklaring invullen?

Met de Gezondheidsverklaring beoordeelt het CBR of u geestelijk en lichamelijk in staat bent om te rijden. Dat is belangrijk voor de verkeersveiligheid. Deze Gezondheidsverklaring kunt u online bij het CBR invullen. U kunt het formulier ook aanvragen bij de gemeente. In de volgende situaties hebt u een Gezondheidsverklaring nodig:

• U vraagt voor de eerste keer een praktijkexamen aan of u wilt een categorie-uitbreiding van uw rijbewijs.
  • U wilt rijbewijs C en/of D halen of dit verlengen.
  • U hebt een medische beperking.
  • Uw rijbewijs is ingenomen.
  • U bent 75 jaar of ouder.