Waarom moet ik rioolheffing betalen?

Home > simfaq > Waarom moet ik rioolheffing betalen?

Waarom moet ik rioolheffing betalen?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Belastingen en heffingen / Waarom moet ik rioolheffing betalen?

U betaalt rioolheffing, omdat uw huis of bedrijfspand is aangesloten op de riolering van de gemeente. De opbrengst van de rioolheffing gebruikt de gemeente voor het onderhouden, vervangen en vernieuwen van de riolering. De gemeente stelt de tarieven voor de rioolheffing jaarlijks vast.

Rioolheffing via onroerendezaakbelasting

Soms is de rioolheffing verwerkt in de onroerendezaakbelasting (OZB). Indirect betaalt u dan ook rioolheffing.