Waarom worden mijn vingerafdrukken afgenomen als ik een paspoort aanvraag?

Home > simfaq > Waarom worden mijn vingerafdrukken afgenomen als ik een paspoort aanvraag?

Waarom worden mijn vingerafdrukken afgenomen als ik een paspoort aanvraag?

FAQ / Buitenland: werken, wonen en reizen / Paspoort, identiteitskaart en visum / Waarom worden mijn vingerafdrukken afgenomen als ik een paspoort aanvraag?

Uw vingerafdrukken worden opgenomen om de paspoorten beter te beveiligen en om een betrouwbaarder verband te kunnen leggen tussen de houder van het paspoort en het document zelf. Nederland is verplicht om vingerafdrukken in de chip van de paspoorten op te slaan op grond van Europese regelgeving.