Wanneer is de echtscheiding definitief?

Home > simfaq > Wanneer is de echtscheiding definitief?

Wanneer is de echtscheiding definitief?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Wanneer is de echtscheiding definitief?

Een echtscheiding is definitief als de uitspraak van de rechter wordt ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand. Deze uitspraak van de rechter wordt echtscheidingsbeschikking genoemd. De beschikking is onherroepelijk als er geen bezwaar of beroep meer mogelijk is.

Registratie binnen 6 maanden

Is de echtscheidingsbeschikking onherroepelijk geworden? Dan moet de beschikking ingeschreven worden bij de gemeente waar uw huwelijk gesloten is. Dit moet binnen 6 maanden. Uw advocaat regelt dat. Als dit niet gebeurt blijft uw huwelijk in stand.

Vermelding echtscheiding op huwelijksakte

Op de huwelijksakte wordt uw echtscheiding vermeld. Dit kunt u zien als het 'bewijs' van echtscheiding.