Wanneer is een vergunninghouder aan de beurt voor huisvesting in een gemeente?

Home > simfaq > Wanneer is een vergunninghouder aan de beurt voor huisvesting in een gemeente?

Wanneer is een vergunninghouder aan de beurt voor huisvesting in een gemeente?

FAQ / Wanneer is een vergunninghouder aan de beurt voor huisvesting in een gemeente?

Asielzoekers die in één van de opvangcentra (COA) een verblijfsvergunning ontvangen (vergunninghouders) moeten op zoek naar woonruimte. Gemeenten moeten hen daarbij helpen.

Het COA heeft 14 dagen de tijd om een vergunninghouder aan een gemeente te koppelen en het informatieprofiel op te stellen.

Gemeenten hebben gemiddeld 12 weken de tijd voor het vinden van woonruimte (10 weken) en de verhuizing van de vergunninghouder (2 weken).