Wanneer is het visseizoen en wanneer mag ik nachtvissen?

Home > simfaq > Wanneer is het visseizoen en wanneer mag ik nachtvissen?

Wanneer is het visseizoen en wanneer mag ik nachtvissen?

FAQ / Wanneer is het visseizoen en wanneer mag ik nachtvissen?

Het visseizoen is onder andere afhankelijk van de vissoort, plaats en tijd. Voor sommige vissoorten bestaan gesloten tijden. Dit is vastgelegd in de Visserijwet. Nachtvissen mag in de meeste wateren in juni, juli en augustus.

Gesloten tijden vissoorten

Een overzicht van de vissoorten en gesloten tijden vindt u bij Sportvisserij Nederland. Vangt u een vis waarvoor op dat moment een gesloten tijd geldt? Dan moet u de vis zorgvuldig behandelen en levend en onbeschadigd meteen in hetzelfde water terugzetten.

Nachtvissen

In juni, juli en augustus mag u in de meeste wateren nachtvissen. Buiten die maanden mag u vissen vanaf 1 uur voor zonsopgang tot 2 uur na zonsondergang. In sommige wateren mag nachtvissen ook buiten de periode van juni tot en met augustus.