Wanneer is mijn afval grofvuil?

Home > simfaq > Wanneer is mijn afval grofvuil?

Wanneer is mijn afval grofvuil?

FAQ / Wonen en leefomgeving / Huisvuil en grofvuil / Wanneer is mijn afval grofvuil?

Grofvuil is huishoudelijk afval of tuinafval dat niet in de (ondergrondse) afvalcontainer, minicontainer of vuilniszak past en geen schadelijke stoffen bevat. Een gemeente kan zelf bepalen wat wel grofvuil is en wat niet, en hoe het wordt opgehaald. Ook de kosten voor het ophalen van grofvuil verschillen per gemeente.

Bouw- en sloopafval

Bouw- en sloopafval wordt doorgaans niet tot het grofvuil gerekend. U moet dit meestal apart aanbieden, vaak tegen betaling.