Wanneer kan iemand onder curatele worden gesteld?

Home > simfaq > Wanneer kan iemand onder curatele worden gesteld?

Wanneer kan iemand onder curatele worden gesteld?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Curatele, bewind en mentorschap / Wanneer kan iemand onder curatele worden gesteld?

Wanneer iemand zijn financiële en persoonlijke zaken niet zelf kan regelen. Bijvoorbeeld omdat die persoon dementerend is, psychiatrisch patiënt is of een verslaving heeft. Om te voorkomen dat anderen hier misbruik van maken, kan de kantonrechter een curator benoemen. Een curator beslist over geld, verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding van degene die onder curatele is gesteld.