Wanneer kan ik een handhavingsverzoek indienen?

Home > simfaq > Wanneer kan ik een handhavingsverzoek indienen?

Wanneer kan ik een handhavingsverzoek indienen?

FAQ / Wanneer kan ik een handhavingsverzoek indienen?

U kunt alleen een handhavingsverzoek doen als u 'belanghebbende' bent. Maken uw buren bijvoorbeeld illegaal gebruik van grond of bouwen ze een schuur zonder vergunning, dan bent u belanghebbende. Gaat het om iemand in een dorp verderop, dan bent u geen belanghebbende.

Bij de behandeling van uw verzoek kijkt de gemeente naar de belangen van u én de persoon over wie de melding gaat. Het is daarbij niet te voorkomen dat bekend wordt dat u het verzoek hebt ingediend. U kunt een verzoek om handhaving dus niet anoniem indienen.