Wanneer krijg ik een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Home > simfaq > Wanneer krijg ik een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

Wanneer krijg ik een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

FAQ / Wanneer krijg ik een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)?

U krijgt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) als blijkt dat u geen strafbare feiten op uw naam heeft staan. Is er wel sprake van strafbare feiten, dan beoordeelt Justis of deze relevant zijn voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd. Voor een leraar zijn bijvoorbeeld andere strafbare feiten van belang dan voor de functie van accountant. Zijn de gevonden strafbare feiten relevant voor het doel waarvoor de verklaring is aangevraagd en vallen ze binnen de terugkijktermijn, dan krijgt u geen VOG. De terugkijktermijn is het aantal jaren dat Justis terugkijkt in uw verleden of u strafbare feiten heeft gepleegd.