Wanneer krijg ik WW wegens onwerkbaar weer?

Home > simfaq > Wanneer krijg ik WW wegens onwerkbaar weer?

Wanneer krijg ik WW wegens onwerkbaar weer?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen bij werkloosheid / Wanneer krijg ik WW wegens onwerkbaar weer?

Uw werkgever moet er alles aan gedaan hebben om te voorkomen dat het werk gestopt moet worden. Verder gelden de volgende voorwaarden:

• Het komt alleen door het weer dat u niet kunt werken. Bijvoorbeeld aanhoudende vorst, waardoor bouwwerkzaamheden stilliggen. Het mag niet gaan om andere oorzaken zoals tegenvallende winstcijfers.
  • U kunt minimaal 5 uur per week niet werken. Werkt u normaal minder dan 10 uur per week, dan moet u per week minimaal de helft van uw normale aantal uren niet kunnen werken.
  • U bent als werknemer beschikbaar om aan het werk te gaan zodra het weer dat toelaat.

Als u door het weer uw werk niet kunt doen, dan meldt uw werkgever dit bij UWV. De aanvraag van de WW-uitkering gaat ook via uw werkgever. Hij krijgt het aanvraagformulier en vult het voor u in. Controleer de gegevens voordat u uw handtekening zet.

Bij UWV vindt u meer informatie over WW bij onwerkbaar weer.