Wanneer stopt de uitkering als iemand is overleden?

Home > simfaq > Wanneer stopt de uitkering als iemand is overleden?

Wanneer stopt de uitkering als iemand is overleden?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Overlijden en erfenis / Wanneer stopt de uitkering als iemand is overleden?

Als iemand is overleden, stopt de WW-, Ziektewet-, WIA-, WAO-, WAZ- of Wajong-uitkering op de dag na het overlijden.

Na het overlijden ontvangen de nabestaanden een overlijdensuitkering. Deze uitkering is één bruto maanduitkering, inclusief vakantiegeld. Over deze uitkering hoeven geen belasting of premies te worden betaald.