Wat betekent een huwelijk voor mijn kinderen?

Home > simfaq > Wat betekent een huwelijk voor mijn kinderen?

Wat betekent een huwelijk voor mijn kinderen?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Samenwonen, huwelijk en geregistreerd partnerschap / Wat betekent een huwelijk voor mijn kinderen?

Gaat u opnieuw trouwen terwijl u al kinderen hebt? Dan wordt uw partner door het huwelijk voor de wet officieel stiefouder van de kinderen. Stiefouder wordt gedefinieerd als de echtgenoot van de persoon die een of meer kinderen heeft. Door het stiefouderschap ontstaan verplichtingen van uw vriend(in) ten opzichte van uw kinderen.