Wat betekent het als mijn hond op de lijst hoog-risico honden staat?

Home > simfaq > Wat betekent het als mijn hond op de lijst hoog-risico honden staat?

Wat betekent het als mijn hond op de lijst hoog-risico honden staat?

FAQ / Rechtspraak en veiligheid / Veiligheid / Wat betekent het als mijn hond op de lijst hoog-risico honden staat?

Staat uw hond op de lijst hoog-risico honden? Dan moet u zich houden aan de maatregelen van de gemeente. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verplicht aanlijnen of muilkorven van uw hond.

Gevolgen bijtincident hoog-risico hond

Is uw hoog-risico hond betrokken bij een bijtincident? Dan bepaalt de rechter of de burgemeester wat er met de hond moet gebeuren. Soms besluiten zij dat de hond dood moet.

Cursus hoog-risico honden

Vanaf 2018 moet u met uw hoog-risico hond een hondencursus  te volgen. Dat kan een groepscursus zijn, maar ook een privé cursus.

Informatie hoog-risico honden

Op de website van het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren (LICG) vindt u informatie over hoe om te gaan met uw hoog-risico hond. U kunt hiervoor ook terecht bij de Koninklijke Hondenbescherming.