Wat doet het wijkteam?

Home > simfaq > Wat doet het wijkteam?

Wat doet het wijkteam?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Jeugd / Wat doet het wijkteam?

Een wijkteam is een team van professionals dat samen met u zoekt naar praktische oplossingen voor uw problemen op het gebied van welzijn en zorg. Hierbij kunt u denken aan problemen met of vragen over ziekte, lichamelijke of geestelijke beperking, eenzaamheid, zelfstandig wonen of hulp bij de opvoeding. Het team bestaat onder meer uit een wijkverpleegkundige, een opbouwwerker, een maatschappelijk werker en een WMO-consulent.

Naar aanleiding van uw vraag kan het wijkteam tijdens dit gesprek informatie of een advies geven zodat u zelf stappen kunt ondernemen. Ook een uitgebreid gesprek is mogelijk. U heeft dan een gesprek met een professionele wijkteammedewerker met kennis op het gebied waarover u een vraag heeft. Samen met u wordt er gekeken welke oplossingen er zijn. Daarbij wordt gekeken naar uw eigen mogelijkheden en die van uw omgeving.

Is dit nog niet voldoende of kan dat niet voor uw situatie? Dan kan er professionele hulp worden ingezet.