Home > simfaq > Wat gebeurt er met mijn WW-uitkering als ik langdurig ziek ben tijdens mijn werkloosheid?

FAQ / Belastingen, uitkeringen en toeslagen / Uitkeringen bij werkloosheid / Wat gebeurt er met mijn WW-uitkering als ik langdurig ziek ben tijdens mijn werkloosheid?

Tijdens de eerste 13 weken dat u ziek bent, houdt u gewoon uw WW-uitkering. Maar als u ziek bent, gelden ook de regels van de Ziektewet. Dit betekent onder andere dat UWV van u verwacht dat u meewerkt aan uw re-integratie.

Na 13 weken

Bent u langer dan 13 weken ziek? Dan stopt uw WW-uitkering en krijgt u een Ziektewetuitkering. Wordt u na 13 weken weer beter, en had u nog recht op WW? Dan kunt u opnieuw een WW-uitkering aanvragen. Bent u na 2 jaar nog jaar ziek? Dan kunt u misschien een uitkering aanvragen wegens arbeidsongeschiktheid.