Wat heb ik aan de hulp van de Nationale ombudsman?

Home > simfaq > Wat heb ik aan de hulp van de Nationale ombudsman?

Wat heb ik aan de hulp van de Nationale ombudsman?

FAQ / Consumentenzaken / Rechten en klachten consument / Wat heb ik aan de hulp van de Nationale ombudsman?

Als u er niet uitkomt met de overheid, kunt u een klacht indienen bij de Nationale ombudsman. Waar mogelijk helpt de Nationale ombudsman om het probleem op te lossen. In veel gevallen neemt de Nationale ombudsman contact op met de overheidsinstantie, bekijkt de mogelijkheid van een bemiddelingsgesprek of start een onderzoek. Misschien krijgt u gelijk, misschien niet. In elk geval krijgt u duidelijkheid.

In sommige gevallen kan uw probleem niet worden opgelost. Toch is het ook dan nuttig dat u een klacht heeft ingediend. Bijvoorbeeld omdat de overheid de werkwijze verandert, zodat anderen hetzelfde probleem niet meer zullen hebben. De overheid kijkt na een onderzoek van de Nationale ombudsman vaak beter naar zichzelf. Zo leert de overheid hoe belangrijk het is om burgers netjes te behandelen.