Wat houdt de vrijwilligersverzekering van de gemeente in?

Home > simfaq > Wat houdt de vrijwilligersverzekering van de gemeente in?

Wat houdt de vrijwilligersverzekering van de gemeente in?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Vrijwilligerswerk / Wat houdt de vrijwilligersverzekering van de gemeente in?

Wanneer u vrijwilligerswerk doet of mantelzorger bent, bent u automatisch verzekerd bij de vrijwilligersverzekering van de gemeente. De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat uw eigen aansprakelijkheidsverzekering, of die van de instelling waarvoor u zich als vrijwilliger of mantelzorger inzet, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. De vrijwilligersverzekering van de gemeente wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. U hoeft uw eigen verzekering dus niet op te zeggen.