Wat houdt de wekeneis in?

Home > simfaq > Wat houdt de wekeneis in?

Wat houdt de wekeneis in?

Als u een WW-uitkering wilt krijgen, moet u aan de wekeneis voldoen. De wekeneis houdt in dat u in de 36 weken voordat u werkloos werd minimaal 26 weken gewerkt hebt. Een week telt al mee zodra u op 1 dag in die week hebt gewerkt. Sommige niet-gewerkte weken gelden toch als gewerkte weken, bijvoorbeeld de weken waarin u betaald op vakantie bent geweest. Andere weken, zoals weken waarin u ziek bent geweest of met onbetaald verlof was, tellen niet mee.

Bij UWV vindt u meer informatie over de wekeneis.