Wat houdt een schuldregeling in het minnelijk traject in?

Home > simfaq > Wat houdt een schuldregeling in het minnelijk traject in?

Wat houdt een schuldregeling in het minnelijk traject in?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Wat houdt een schuldregeling in het minnelijk traject in?

Een 'minnelijk traject' wil zeggen: in goed overleg.

Bij een schuldregeling in het minnelijke traject wordt door de schuldhulporganisatie in goed overleg een akkoord gesloten met uw schuldeisers. De schuldhulporganisatie berekent wat u kunt aflossen aan uw schuldeisers, aan de hand van de gegevens die u hen heeft gegeven. Een minnelijk traject kan alleen slagen als u en al uw schuldeisers bereid zijn om er aan mee te werken. Een schuldregelingtraject duurt maximaal 36 maanden (= 3 jaar).