Wat houdt gesloten jeugdhulp in?

Home > simfaq > Wat houdt gesloten jeugdhulp in?

Wat houdt gesloten jeugdhulp in?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Wat houdt gesloten jeugdhulp in?

Gesloten jeugdhulp houdt in: de opname, het verblijf en de jeugdhulp in een gesloten accommodatie op basis van een rechterlijke machtiging voor gesloten jeugdzorg.

Men spreekt bij gesloten jeugdzorg ook wel van JeugdzorgPlus. JeugdzorgPlus is er voor jeugdigen met ernstige gedragsproblemen die zich aan de noodzakelijke behandeling dreigen te onttrekken. Of daaraan onttrokken dreigen te worden door anderen.

Bij jeugdzorg plus gaat het om hulp met drang en dwang, die alleen ingezet kan worden bij jeugdigen voor wie een machtiging 'gesloten jeugdzorg' is afgegeven door de kinderrechter. Binnen JeugdzorgPlus wordt - waar mogelijk - ruimte geboden en worden - waar nodig - grenzen gesteld.