Wat houdt pleegzorg in?

Home > simfaq > Wat houdt pleegzorg in?

Wat houdt pleegzorg in?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Wat houdt pleegzorg in?

Pleegzorg houdt in: het tijdelijk opvangen van een kind van iemand anders. De reden is altijd dat een kind niet thuis kan wonen. Bijvoorbeeld omdat hun ouders niet voor hen kunnen zorgen, of omdat het niet goed gaat tussen de ouders en het kind.

Wanneer duidelijk is dat een kind niet langer in het eigen gezin kan wonen, wordt er gezocht naar een andere oplossing. Pleegzorg is bijna altijd de eerste keuze, omdat pleegzorg het meest een natuurlijke gezinssituatie benadert.

Bij pleegzorg wordt altijd eerst gezocht naar een plek in de naaste omgeving; bij familie of bekenden.