Wat is de cultuurkaart in het voortgezet onderwijs (vo)?

Home > simfaq > Wat is de cultuurkaart in het voortgezet onderwijs (vo)?

Wat is de cultuurkaart in het voortgezet onderwijs (vo)?

FAQ / Cultuur, sport en vrije tijd / Cultuur / Wat is de cultuurkaart in het voortgezet onderwijs (vo)?

De cultuurkaart is een digitale, persoonsgebonden kaart waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs (vo) culturele activiteiten kunnen betalen. De cultuurkaart is tegelijkertijd een CJP-pas waarmee leerlingen korting krijgen op culturele activiteiten.

Doel van de cultuurkaart

Met de cultuurkaart worden leerlingen gestimuleerd om vaker culturele activiteiten te ondernemen, zoals een bezoek aan een museum of toneelstuk. Bovendien leren de leerlingen kunst en cultuur te verbinden met de vakken die zij op school krijgen.

Betaaltegoed op de kaart

Elk jaar staat er € 15 op de kaart die te gebruiken zijn bij culturele instellingen zoals musea, theaters en bioscopen. Dit tegoed kunnen leerlingen individueel gebruiken, maar ook in groepen. De docent bepaalt hoe het tegoed wordt ingezet.

CKV-leerlingen krijgen van het VSB-fonds per schooljaar € 10 extra op hun cultuurkaart. Dit bedrag mogen leerlingen individueel besteden.