Wat is de omgevingsvergunning?

Home > simfaq > Wat is de omgevingsvergunning?

Wat is de omgevingsvergunning?

FAQ / Wonen en leefomgeving / Wonen en vergunningen / Wat is de omgevingsvergunning?

De omgevingsvergunning is een vergunning die 25 vergunningen, ontheffingen en meldingen bundelt in één vergunning. Met de omgevingsvergunning kunt u al uw benodigde vergunningen of ontheffingen in een keer aanvragen. Dit bespaart tijd en geld.

Een vergunning

De omgevingsvergunning bestaat sinds 1 oktober 2010. Waar u eerder verschillende vergunningen moest aanvragen om te kunnen bouwen, verbouwen, slopen, kappen of iets anders in uw woonomgeving te veranderen, kunt u dit nu doen in één omgevingsvergunning.