Wat is de verwijsindex risicojongeren (VIR)?

Home > simfaq > Wat is de verwijsindex risicojongeren (VIR)?

Wat is de verwijsindex risicojongeren (VIR)?

FAQ / Wat is de verwijsindex risicojongeren (VIR)?

De verwijsindex risicojongeren (VIR) is een landelijk, digitaal systeem waarin hulpverleners meldingen doen over jongeren (tot 23 jaar). Het gaat daarbij om jongeren met problemen.

Het verzamelen van meldingen is nuttig. Zo weten hulpverleners snel of een kind ook bekend is bij een collega. Als dat zo is kunnen hulpverleners overleggen over de beste aanpak. Door de verwijsindex blijven kinderen en jongeren in beeld bij hulpverleners. Ook kunnen hulpverleners elkaar informeren en hun activiteiten op elkaar afstemmen.