Wat is een bestuurscommissie?

Home > simfaq > Wat is een bestuurscommissie?

Wat is een bestuurscommissie?

FAQ / Overheid en democratie / Organisatie van de overheid / Wat is een bestuurscommissie?

De gemeenteraad, het college van B&W of de burgemeester kan een bestuurscommissie benoemen. De bestuurscommissie komt op voor een bepaald onderwerp in de gemeente, bijvoorbeeld jongerenwerk. Gemeenten kunnen deze commissie bestuursbevoegdheid geven op hun gebied.

Als een bestuurscommissie bijzondere deskundigheid vraagt en veel tijd in beslag neemt kan de gemeenteraad de normale vergoeding verhogen. De hoogte van de vergoedingen wordt elk jaar per 1 januari aangepast. Deze aanpassingen staan in de jaarlijkse circulaires.