Wat is een kiezerspas?

Home > simfaq > Wat is een kiezerspas?

Wat is een kiezerspas?

Een kiezerspas is een pas waarmee u in een andere gemeente kunt stemmen dan die waar u staat ingeschreven. Met de kiezerspas kunt u stemmen in het hele gebied waarvoor de verkiezingen gelden. Dus binnen de hele provincie bij verkiezingen voor de Provinciale Staten. En in het hele land bij de Tweede Kamerverkiezingen en verkiezing voor het Europees Parlement.

Bij gemeenteraadsverkiezingen kunt u geen kiezerspas krijgen, omdat u stemt in de gemeente waar u staat ingeschreven. U kunt met uw stempas wel in elk stemlokaal in de gemeente stemmen.