Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Home > simfaq > Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

FAQ / Zorg en gezondheid / Hulp en verzorging / Wat is een persoonsgebonden budget (PGB)?

Het persoonsgebonden budget (PGB) is voor mensen die door ziekte, ouderdom, een beperking, een beperking of een psychisch of psychio-sociaal probleem hulp of ondersteuning nodig hebben. Zij kunnen met dit budget, binnen de voorwaarden, zelf bepalen welke hulp en ondersteuning zij inkopen en wie zij daarvoor inschakelen. Met het PGB kunnen ook hulpmiddelen aangeschaft worden of een woning aangepast worden.

Meer informatie vindt u bij de Sociale Verzekeringsbank