Wat is een scheiding van tafel en bed?

Home > simfaq > Wat is een scheiding van tafel en bed?

Wat is een scheiding van tafel en bed?

FAQ / Familie, jeugd en gezin / Scheiden / Wat is een scheiding van tafel en bed?

Bij een scheiding van tafel en bed bent u uit elkaar, maar blijft u volgens de wet getrouwd. De rechten en plichten van het huwelijk blijven gelden. Een scheiding van tafel en bed kan een oplossing zijn als u van uw geloof niet mag scheiden. Of als u om financiële redenen geen echtscheiding wilt.

Willen echtgenoten na scheiding van tafel en bed definitief scheiden? Dan moeten zij samen een verzoek tot ontbinding van het huwelijk bij de rechtbank indienen. Na 3 jaar kan het ook op verzoek van een van beiden. De rechtbank ontbindt dan het huwelijk.