Wat is een Who-verzoek?

Home > simfaq > Wat is een Who-verzoek?

Wat is een Who-verzoek?

FAQ / Overheid en democratie / Bezwaar en beroep overheid / Wat is een Who-verzoek?

Who staat voor de Wet hergebruik van overheidsinformatie. Deze wet houdt in dat informatie van de overheid zo veel mogelijk openbaar moet zijn en dat deze informatie ook voor andere doeleinden gebruikt mag worden. Met een Who-verzoek vraagt u informatie op over het beleid en/of besluiten van de gemeente. De informatie die u via een Who-verzoek ontvangt, mag u op een andere manier hergebruiken. U dient een Who-verzoek in bij de gemeente.